Dibelčiny knedlíčky z mletého masa v rajské omáčce

Potřebné ingredience
Knedlíčky: 400 g mletého masa, 1 vejce, malá cibule, 2 PL strouhanky, 2 PL vody, mletý pepř, sůl, voda
Omáčka: 2 PL hladké mouky, 2 PL oleje, malá cibule, vývar z knedlíčků, 3 PL protlaku nebo 5 PL kečupu, bobkový list, cukr, citrónová šťáva, sůl, pro chuť špetka skořice
Postup přípravy
Knedlíčky: smícháme mleté maso, vejce, drobně krájenou cibuli, 2 PL strouhanky, 2 PL vody, pepř, sůl a rozdělíme do malých kuliček. Vložíme do vřící vody a 10 min vaříme.
Omáčka: zpěníme cibuli, zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku. Zalijeme vývarem od knedlíčků, rozšleháme a uvedeme do varu. Přidáme protlak, bobkový list a 10 min povaříme. Osladíme, okyselíme a osolíme a vložíme knedlíčky a vše podusíme. Vyndáme bobkový list. Podáváme s rýží či těstovinami. Někdo má pro chuť rád špetku skořice.
Dobrou chuť!
PL = polévková lžíce

Smícháme suroviny ......

....a uděláme knedlíčky.

10 min povaříme ve vroucí vodě.

Na omáčku osmahneme cibuli, zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku.

Jíšku zalijeme vývarem a uděláme omáčku dle receptu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu



















